Sólyom hízókúrán

Gondolom, a kutyáknál is van valamiféle poszttraumás stressz szindróma. Bár Sólyom nem volt háborúban, mégis sok különféle megrászkódtatáson eshetett át élete során. Az állatotthonban az átlagosnál sokkalta jobb körülmények között élt, ennek ellenére a különféle multú, szerencsétlen sorsú állatok között egyfajta egymást hiszterizáló hangulat volt jellemző. Ez a gyengébb idegzetű állatokat folyamatos stressz alatt tartja. Sólyom is nehezen heverte ki a múltját. Sokáig nem ugatott, szinte kétségbeesetten falt, az anyagcseréje is villámgyors volt. Megfigyeltem, ha elaludt, biztosan újraélte a vele történteket Ezek a flashbackek kimerítették, félénkké, zaklatottá tették. A nyugodt, biztos határokat és kereteket adó új otthon is kevés volt ahhoz, hogy ne fogyjon tovább.

Hízókúrára fogtuk, bundája megvastagodott, szőrhullása a féregtelenítés és a bolhanyakörv felcsatolása után elmúlt. Szép lassan gyarpodni kezdett és két hét után hallottuk először ugatni.

Azóta igazi jelzőkutya lett, sokat hallatja középerős tenorját, bár ha stressz éri (pl. mennydörgés, villámlás, de elég egy komolyabb szélvihar is), máris láthatóan “slankul”…

Fotó: Ráczné Szabó Rita

Komment

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.