Hádész

Szinet hihetetlen, hogy belevágtunk. Nincs elég bajotok? Nincs elég dolgotok? – kérdezhetné joggal bárki. De. Rengeteg, több, mint amit győzünk. És mégis. Új vállalás. Mégpedig hosszú évekre szóló. Megkerestek bennünket, hogy egy nyugdíjazott vakvezető kutyát be tudnánk-e fogadni. Már van kutyánk… – hangzott a válasz. Akkor tárgytalan. Ahol most lakik, nem tudják tovább tartani.

Várjunk csak…. mit szólna hozzá Sólyom? És a gyerekek, meg a szomszédok? És hogy bírná a kerti életet, mert nálunk a házba nem léphetne… Mekkora? Milyen fajta? Kan kutya vagy ivartalanított? Mennyi idős? Gyerekeket szereti? És a kutyatársakkal milyen? Egyszóval, kérdés kérdést követett, a válasz szépen bontakozott ki a teljesen irreálisnak tűnő helyzetben: próbáljuk meg. Legyen egy “próbahét” és ha megszokja-megszokjuk, maradhat.

És maradt. És ez így jó. Elkísér minket sétáinkra a közeli erdőkbe, tavakhoz, mert az autózást jól bírja, sőt mondhatni szereti. (Sólyom szorong, csak nagyon indoklolt esetben szállítható autóval, még orovoshoz is inkább gyalog…). A gyerekekkel jól kijön. Néha kicsit rakoncátlan, de azért igyekszik figyelembe venni a kereteket. (No, azért van mit faragni rajta.)

A két kutya szinte összenőtt. Együtt töltik a sokszor egyhangú hétköznapokat. Hádész városi túlsúlyát hamar leadta, belakmározott a lepottyanó cseresznyéből és a meggyből. Bejárja a nagy kertet, örül a friss, titokzatos illatokkal teli levegőnek és a szabadságnak. A közös, nagy futások pedig nem csak őket töltik el örömmel, jó nézni a két száguldozó zsemleszínt.

Hádész, az új barát Fotó: Ráczné Szabó Rita

Komment

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.